A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Психологічна підтримка

Психологічна самодопомога

Психологічна самодопомога: як взяти під контроль думки, тіло та емоції, ключі психічної стабільності та правила психологічної допомоги самому собі.

09:27 29.05.2023

Розвиваємо навичку «бути в моменті»

Бути якісно присутнім/присутньою в моменті означає приділяти усю свою увагу тому, що ти робиш в ньому. Чи ти снідаєш, чи гуляєш парком із своїм песом. Чи п’єш каву, чи говориш із своєю подругою або другом, чи працюєш над проєктом. Ти повністю знаходишся в «тут і тепер», кожною клітинкою свого тіла.

09:31 24.05.2023

Фосфорна зброя

Фосфорні бомби і снаряди – запальні боєприпаси, які були визнані негуманною зброєю. Додаткові протоколи в Женевській конвенції від 1977 року заборонили їхнє використання в разі небезпеки для мирного населення. За словами глави Луганської ОВА Сергія Гайдая, за даними Міжнародного Комітету Червоного Хреста, фосфор горить за температури понад 800 градусів за Цельсієм, а пожежі можуть поширюватися на значні площі, аж до декількох сотень квадратних кілометрів.

10:16 04.05.2023

Як розмовляти з дитиною, якщо під час війни хтось загинув?

Якщо хтось загинув, простими словами і чесно відповідайте на запитання дитини про нього і про те, що сталося. Смерть найближчих людей діти переживають по-різному, залежно від віку, але щоб змиритися з подією, багатьом з них потрібна допомога. Це нормально. Якщо ваша дитина вже перейшла в підлітковий вік і після смерті когось із рідних чи знайомих стала апатичною, неактивною, скаржиться, що зникла енергія і нічого не хочеться робити, худне – це ознака депресії. Підліток може почати культивувати біль за померлим просто щоб перевести фокус уваги і пережити. Адже страждання під час переживання втрати – нестерпні. Що можна робити?  писати листи померлому;  створити книгу пам’яті, де будуть фотографії людини і якісь пам’ятні дрібниці;  створити «вівтар любові». Дозвольте собі розділити це горе з дитиною на двох. Поплачте разом, якщо вийде. Скажіть їй, що не варто забороняти собі почуття. Бо якраз не плакати – неприродно для організму.

10:31 01.05.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень