A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Працівники відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту взяли участь у форумі "Партнерство заради відновлення та розвитку Хмелівської громади"

Працівники відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Хмелівської громади взяли участь у форумі "Партнерство заради відновлення та розвитку Хмелівської громади",організованому в рамках проєкту «Забезпечення участі громадян у процесі відновлення», що впроваджується ГО «Агенція відновлення та розвитку» за підтримки проєкту UNDP в Україні «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та фінансування Міністерства закордонних справ Данії.

19:34 07.07.2024

Конституція- джерело законності, права та народовладдя

У Хмелівській громаді у широкому колі представників влади району, органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу та громадськості відзначили День Конституції України Годиною державності. Тимчасово виконуючий обов’язки голови Роменської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Валентина НАЗАРЕНКО у вітальному слові наголосила , що цього дня 28 червня 1996 року українці обрали шлях незалежного розвитку і закріпили це в Конституції України, яка є гарантом державності та демократії, підтверджуючи своє прагнення розвивати та зміцнювати європейську Українську державу. Голова Хмелівської сільської ради Петро ПАНЧЕНКО зазначив, що для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, про гідність, цінності, стійкість та нескореність. Це наш моральний орієнтир. Наразі український народ проходить важкий шлях, кров’ю виборюючи право на свою ідентичність, існування як нації- сильної, мужньої, нескореної. Сьогодні ми захищаємо свої конституційні права від посягань ворога, робимо все, аби зберегти нашу незалежність.

14:12 28.06.2024

Нас пам'ять кличе у роки війни

22 червня, у  День скорботи і вшанування жертв війни в Україні, українці згадують всіх, хто героїчно боровся з нацизмом у роки Другої Світової війни. 83 роки тому, саме цього дня, горем і болем увірвалась війна в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.Шлях, завдовжки у 5 років, приніс багато втрат і страждань. Він мав стати повчанням для майбутніх поколінь, але дата  22 червня 1941 року повертає нас у 24 лютого 2022 року, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. І ми, як і десятиліття тому, змушені знову стояти на захисті своєї незалежності.

15:44 22.06.2024

Випускники 2023-2024 н.р. попрощалися зі школою

7 червня в закладах загальної середньої освіти Хмелівської сільської ради  відбулося вручення свідоцтв про отримання базової та повної загальної середньої освіти цьогорічним випускникам. Свято прощання з дитинством та вступом у самостійне доросле життя пройшло у вузькому колі педагогів та батьків, що зумовлено реаліями сьогодення, спричиненими агресією рф проти України. Дитинство і юність, обпалені війною… Попри обмеження, урочистості відбулися на високому рівні: море квітів, теплих слів на адресу улюблених вчителів, батьків, і, звичайно ж, останній шкільний вальс.

15:44 07.06.2024

Педагоги громади пройшли навчання у Літній школі від Роменського ЦПРПП

Добігла кінця сесія літньої навчально-практичної студії «Інновації починаються з нас» від КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Роменської міської ради Сумської області для педагогічних працівників закладів освіти Хмелівської сільської ради. Протягом тижня учителі Смілівського, Дібрівського, Хустянського ліцеїв та Гаївської філії Хмелівського ліцею працювали над поповненням власних ресурсів, емоційним перезавантаженням, знайомилися з постулатами медіаграмотності, відкривали для себе нові горизонти можливостей.

14:39 07.06.2024

Вчимося підтримувати себе та інших

У межах програми UPSHIFT, що наразі реалізується в Сумській області ГО «Центр Європейських ініціатив» у партнерстві з ГО «Нова Полтава» за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Норвегії, із молоддю Хмелівської громади проведено тренінг «Як підтримати себе та інших». У крутій компанії Валерії та Олександра, представників від організаторів заходу- команди «Культурний space», психологині Дар’ї підлітки обговорили важливі на сьогодні для них теми: подолання страхів та депресії, відновлення власних ресурсів і допомога у їх відновленні іншим, психологічна підтримка друзів та близьких людей у складні для них часи. Спілкування було легким і комфортним, учасники отримали вичерпні доступні відповіді на складні питання, які хвилюють сьогодні чи не кожного. Важливі знання, нові знайомства, позитивні емоції- з таким «багажем» молодь залишилася після сьогоднішнього заходу, а ще- з очікуванням на нові зустрічі.

16:28 06.06.2024

День захисту дітей у Хмелівській громаді

1 червня, у  Міжнародний день захисту дітей,  світове суспільство вкотре звертає увагу на захист прав наймолодших мешканців планети. Особливої уваги вже третій рік поспіль потребують українські діти, які сьогодні, на жаль, живуть у режимі воєнного стану, спричиненого агресією рф. Щоб хоч трішки розфарбувати дитинство, обпалене війною, працівники закладів освіти та культури Хмелівської громади провели розважальні програми, конкурси, вікторини, ігри, квести, організували кіносеанси під відкритим небом, фотомоби та художні галереї дитячого малюнка.

09:04 03.06.2024

Останній дзвоник сповістив про закінчення навчального року

Сьогодні у школах Хмелівської громади пролунав останній дзвоник. Ця подія знаменує завершення навчального року та початок літніх канікул для учнів, а для випускників стала початком нової віхи їхнього життя.

14:31 31.05.2024

У закладах освіти пройшли навчання з цивільного захисту

Відповідно до графіка проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту з 27 травня по 31 травня 2024 року у закладах освіти Хмелівської громади проведені об’єктові тренування з цивільного захисту. Такі тренування  здійснюються з метою реалізації державної політики, спрямованої на гарантування безпеки та захисту населення від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, а також вироблення у здобувачів освіти умінь, навичок грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я і життя; формування та розвиток високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємодопомоги, постійної готовності правильно діяти при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій.

13:29 30.05.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень