A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Пенсії в Україні підвищать п'ять разів: яке рішення ухвалив Кабмін

Дата: 18.02.2021 15:53
Кількість переглядів: 60

Кабінет міністрів 17 лютого затвердив бюджет Пенсійного фонду (ПФУ) на 2021-й. У ньому заклали кілька етапів перерахунку пенсій, який зачепить більшість українців на заслуженому відпочинку.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства соціальної політики. Доходи ПФУ складуть 495,5 млрд грн, з них з працюючих зберуть всього 293,8 млрд грн, решту доведеться компенсувати з державного бюджету. Витрати складуть ті ж 495,5 млрд.

Як будуть рости пенсії в 2021-му:

  • в січні і в грудні 65-річним підвищать пенсії через зростання мінімалки (якщо вистачає стажу, вони можуть отримувати як мінімум 40% від мінімальної зарплати);

  • доплатять тим, кому виповнилося 75 років (близько 400 грн), і продовжать надбавку для тих, кому вже за 80 років;

  • в липні і грудні підвищать мінімальні пенсії у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму;

  • проіндексують пенсії орієнтовно на 11% (в березні або пізніше).

"Кошти Державного бюджету України на пенсійні програми складають 195,3 млрд грн, з яких на: сплату єдиного внеску за окремі категорії осіб – 27,9 млрд грн; фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень, призначених за пенсійними програмами, і дефіциту коштів пенсійного фонду України – 167,3 млрд грн", – йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, в Україні з 1 березня повинні провести плановий перерахунок (індексацію) пенсій. Орієнтовно кожен українець може отримати на 11% більше розрахункового розміру виплати.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень