A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

День скорботи і вшанування пам’яті жертв німецько-радянської війни.

Дата: 22.06.2022 08:17
Кількість переглядів: 35

Через вісім десятиліть росія, яка вважає себе спадкоємицею СРСР і зусиллями пропаганди намагається привласнити” перемогу у Другій світовій, знову принесла в Європу повномасштабну криваву війну. І після нападу на Україну в 2014 році, і особливо з початком вторгнення в лютому 2022-го рф фактично повторює на українській землі найстрашніші злочини Німеччини.

При цьому москва досі не називає війною війну, яку розв’язала проти України, та виправдовує її безпідставними твердженнями про «нацистський режим» в Україні. Важливе місце в російській пропаганді досі займають міфи про Другу світову війну.

День 22 червня встановлено в Україні «…з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…» згідно з Указом Президента України «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні» від 17 листопада 2000 р. № 1245/2000.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень