A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Як спілкуватися правильно: книги, які допоможуть у комунікації з людьми, що вас оточують

Дата: 11.04.2023 08:47
Кількість переглядів: 19

Багато в чому наш емоційний стан, настрій, внутрішній ресурс, те, як ми поводимось і які рішення приймаємо, залежить від комунікації. Уміння правильно будувати розмову, розуміти, що означають жести, тон та міміка співрозмовника, знання, коли краще промовчати, а коли, навпаки, наполягти на своїй думці. Це ті, часто непомітні базові речі, які суттєво впливають на нашу поведінку, емоційний стан та якість життя загалом. 

Ловіть добірку книг, в яких ви знайдете багато корисних порад, практичних випадків, наукових фактів і рекомендацій про те, як краще комунікувати з людьми.     

📖*Карнегі Д. «Як набувати друзів і завойовувати увагу людей»*. Книга про базові принципи комунікації та взагалі розуміння того, як будується взаємодія між людьми. 

📖*Шостром Е. «Анти-Карнегі або Людина-маніпулятор».* Прекрасна книга в гуманістичному стилі, яку бажано читати перед тим, як брати до рук будь-яку книгу про ефективне спілкування. Це свого роду профілактичне щеплення від успішного успіху, досягнення і маніпуляцій. ⠀ 

📖*Піз А. «Мова рухів тіла».* Книга про важливість невербального спілкування. Як зрозуміти, що означають хаотичні рухи співрозмовника? Дуже цікаво та пізнавально.

📖*Сатир У. «Комунікація у психотерапії».* Комунікація сприймається не як засіб досягнення мети, а спосіб зрозуміти одне одного і бути ближче. У книзі знайдете багато вправ та завдань, які можна застосовувати на практиці.

📖*Роджерс К. «Становлення особистості: погляд на психотерапію»*. Ця книга більше про те, як задля очікувань не втратити себе. І в цьому важлива роль належить саме комунікації.

📖*Гоулман Д. «Емоційний інтелект».* Must read як для тих, хто хоче розібратися в комунікації, так і для тих, хто просто хоче бути в курсі трендових тем для розмови.

📖*Готтман Дж. «Емоційний інтелект дитини».* Книжка насправді більше про емоційний інтелект дорослого, і буде суперкорисною для батьків. ⠀ 

📖*Зімбардо Ф. «Як подолати сором'язливість».* Сором’язливість заважає багатьом жити на повну. Книга базується на наукових даних, наповнена статистикою, аналізом та практичними рекомендаціями.

📖*Гоулстон М. «Я чую вас наскрізь».* У цій книзі ви знайдете багато інформації про рептильний мозок і про роботу із запереченнями. ⠀ 

📖*Роудз М. «Як розмовляти з ким завгодно».* Книга про страх спілкування та те, як його подолати. 


Джерело: Надія Терещенко, психологиня.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень