A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Міжнародний день дитячої книги в закладах освіти та культури громади

Дата: 02.04.2024 14:13
Кількість переглядів: 7

Щорічно 2 квітня у світі відзначається Міжнародний день дитячої книги, започаткований у 1967 році рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги і присвячений прищепленню дітям любові до читання та підкресленню важливості книг, які не тільки розважають і розвивають, а й допомагають формувати думки і смак до життя у дітей, відчиняють  малятам двері у великий та незнайомий світ, розкривають  таємниці життя, сприяють  становленню особистості.  

У цей день у  бібліотеках  КЗ «Хмелівська публічна бібліотека» відбулися книжкове асорті "Цікаві таємниці книжкової полиці" (Смілівська сільська бібліотека-філія), бібліотечна подорож  "Знайди свою книгу" (Хмелівська сільська бібліотека- філія). Гаївська  сільська бібліотека-філія  запросила маленьких читайликів  до перегляду книжкової викладки «І оживуть сторінки книги від дотику дитячих рук», на якій представлено неймовірні яскраві дитячі книги, які варто прочитати не лише дітям, а й дорослим.

Третьокласники Хмелівського ліцею «подорожували» Країною казок під час бібліотечного уроку. У Смілівському ліцеї ім. Феодосія Сахна подія відбулася під девізом «Читати завжди модно». Ліцеїсти познайомились із творчістю вчительки початкових класів закладу Валентини Бондаренко, а восьмикласниця Кароліна Щеглова для всіх бажаючих провела захоплюючий майстер- клас виразного читання. Живе спілкування без гаджетів, можливість поринути у світ казки, пофантазувати та поділитися враженнями від прочитаної книги- активності, які розвивають, згуртовують, сприяють розвитку читацьких інтересів у молодого покоління.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень