A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Реалізація Стратегії комунікації з питань євроатлантичної інтеграції України

Дата: 08.03.2024 15:52
Кількість переглядів: 3

Україна впевнено йде шляхом євроінтеграції та поважає європейські цінності, з країнами ЄС  нас єднають спільні цінності, тісні економічні та культурні зв'язки.

З нагоди знаменних і пам’ятних дат, пов’язаних з курсом розвитку України та її політикою євроатлантичної інтеграції відбулися  тематичні інформаційно-просвітницькі заходи: година спілкування «Мої друзі за кордоном», віртуальна подорож «Подорожуємо країнами Європи» (Дібрівський ліцей- ЗЗСО І-ІІІ ст.), засідання у форматі «круглого столу» «Україна на шляху до євроінтеграції», бесіди: «Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний світ», «Найпопулярніші та найпрестижніші професії в Україні та Європі», диспут «Україна – країна європейських цінностей» (Смілівський ліцей-ЗЗСО І-ІІІ ст. ім.Ф.Сахна, Гаївська філія (ЗЗСО І-ІІ ст.) Хмелівського ліцею- ЗЗСО І-ІІІ ст.),  відеозвернення до британських дітей (у рамках участі в Едкемпі), віртуальний круїз «Країнами Європи», конкурси дитячого малюнка «Чарівна природа Європи», віртуальна вікторина «Подорожуємо Європою», урок-зустріч за участю випускниці школи Притики Оксани, яка проживає в Англії  (Хмелівський ліцей-ЗЗСО І-ІІІ ст.), інформаційний марафон «Україна та Європа», тематичну годину-диспут із старшокласниками «Перспективи європейської євроатлантичної інтеграції України» (Хустянський ліцей- ЗЗСО І-ІІІ ст.).

У КЗ « Хмелівська публічна бібліотека» проведено інформаційні години «Україна – частинка Європи» (Хустянська  сільська бібліотека-філія), «Європейські бестселери в колі нашого читання» (Смілівська сільська бібліотека-філія),  актуальний діалог «Європа – велика родина», виставка-інсталяція« Разом- в Європу» (Хмелівська сільська бібліотека-філія), флешмоб  «Ми – Європейці» (Дібрівська сільська бібліотека-філія). 

 У закладах освіти функціонують шкільні Євроклуби. Євроклубівцями Хмелівського ліцею- ЗЗСО І-ІІІ ст., Смілівського ліцею- ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Феодосія Сахна організовано роботу книжкових виставок «Географічний центр Європи», «Країни Європи»; проведено засідання «Традиції країн Європи, що нас об’єднують».

 На базі сільських бібліотек-філій КЗ «Хмелівська публічна бібліотека»  діють інформаційні центри   євроатлантичної інтеграції «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся», розраховані на широку цільову аудиторію.  У цих осередках відвідувачі можуть скористатися документальними  матеріалами про Європейський Союз,  дізнатися про освіту в Європі, історію та культуру європейських держав, взяти участь у євровікторинах.

У закладах освіти виготовляются  просвітницькі буклети й листівки: «Євроінтеграція: сила можливостей» (Смілівський ліцей-ЗЗСО І-ІІІ ст.), «Україна – серце Європи» (Хустянський ліцей-ЗЗСО І-ІІІ ст.). Інформаційний дайджест «Україна і Європейський союз: шлях до євроінтеграції» випущено КЗ «Хмелівська публічна бібліотека» для користувачів бібліотечних закладів.

            Проведені заходи,   сприяють  усвідомленню місця України серед інших країн Європи, розширенню знань  дітей  та молоді про Європейський Союз, сприяють формуванню нового європейського світогляду, уявлення про переваги євроінтеграції для України, виховують повагу до національних, духовних, культурних надбань європейських народів.

Пам’ятаймо, що Європа починається не за кордоном, а в серці кожного з нас.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень