A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Відбувся семінар працівників закладів культури

Дата: 19.04.2024 14:22
Кількість переглядів: 9

Нематеріальна культурна спадщина – джерело, з якого наш народ черпає усвідомлення своєї національно-культурної унікальності. 19 квітня на базі Дібрівського сільського будинку культури відбувся семінар працівників закладів культури Хмелівської громади «Український національний одяг - генетичний код української нації, символ єднання, зв'язок поколінь». Начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Хмелівської сільської ради Ірина ГОЛОВАЧ, відкриваючи семінар, наголосила на незламності української культури та її життєздатності попри всі намагання російського агресора знищити нашу ідентичність, закликала активно здійснювати діяльність з національно-патріотичного виховання.

Провідний спеціаліст відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Наталія РИБАЧОК підбила підсумки 1 та 2 етапів напрямку «З глибини народних пісень» проєкту з популяризації культурної нематеріальної спадщини «Спадок мого краю».

У Фолькмайстерні «Український національний одяг як відображення української культури і самобутності. Регіональні особливості», організованій директором Дібрівського СБК Любов’ю ГВОЗДЕЦЬКОЮ, виступили Володимир КРИВОГУЗ, керівник клубу за інтересами «Пошук» Дібрівського СБК, жіночий аматорський вокальний ансамбль «Дібрівчанка». Про значення орнаментів, символів, кольорів на українських стародавніх сорочках, притаманних нашому регіону, розповіли Таїсія ПИНЬКАС, керівник клубу за інтересами «Народні джерела» Сулимівського СК, керівник проєкту «Спадок мого краю», та Юлія ГАЛЯС, керівник художній Хрещатиківського СК. Керівник художній Дібрівського СБК Ірина ГАНИЧ виготовила сувеніри до акції, яка відбулася в рамках семінару «Зігрій турботою наших Захисників!», під час якої було зібрано кошти у сумі 1600 грн. для придбання дрону.

Майстер-клас зі створення великоднього яйця у техніці «пап’є-маше» провела Світлана РИМАР, керівник гуртка «Українознавство» КЗ «Центр позашкільної освіти». Учасники заходу долучилися до активностей і працювали у творчих групах над виготовленням тематичних великодніх композицій.

Працівники закладів культури обмінялися досвідом із ведення документації, напрацюваннями за напрямком «Український національний стрій» у рамках місцевого проєкту «Спадок мого краю», отримали методичні рекомендації з реалізації запланованої діяльності закладів протягом квітня-травня цього року.

Дякуємо колективу Дібрівського сільського будинку культури за позитивну атмосферу та активну участь в організації заходу.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень