A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

У громаді пройшли навчально-польові збори випускників 11-х класів

Дата: 10.05.2024 18:38
Кількість переглядів: 12

З метою виконання навчальної програми з предмета «Захист України» та закріплення військових знань і навичок в учнів 11-х класів закладів загальної середньої освіти Хмелівської громади, проведено навчально-польові збори/заняття. Учасників заходу привітали перший заступник Хмелівського сільського голови Наталія БАЛЮРА, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Ірина ГОЛОВАЧ, командир Добровольчого формування Хмелівської територіальної громади №1 Ігор ВАСИЛЕНКО.

У перший день занять, який проходив на базі закладів освіти, в ході навчань з вогневої підготовки одинадцятикласники ознайомилися з основними заходами безпеки при проведенні стрільб у тирі та на військовому стрільбищі.

          За участю представників Добровольчого формування Хмелівської територіальної громади №1 проведено другий і третій дні теоретично- практичних занять, під час яких учні закріпили знання та навички з вивчених розділів програми предмета «Захист України».

На локації «Вогнева підготовка» старшокласники відпрацювали навички поводження із стрілецькою зброєю та військовими приладами, удосконалили вміння з неповного розбирання та складання автомата. Локація «Тактична підготовка» стала майданчиком для відпрацювання дій солдата при маневруванні у складі підрозділу, бойових порядків та їх використання під час руху. Програма тематичного блоку «Домедична допомога» включала розділи  із надання допомоги в зонах обстрілу та укритті, проведення евакуації з поля бою пораненого. Цікавою стала локація, на якій учні ознайомились із засобами ППО та аеророзвідки та мали можливість покерувати дроном. Юнаки та юнки дізналися про особливості порядку несення служби на блокпосту.

Підсумковим етапом занять стала воєнізована естафета, яка включала в себе проходження лабіринту, метання гранати в ціль, пересування по-пластунськи, подолання заболоченої місцевості, розбирання та складання автомата, надання першої домедичної допомоги та транспортування потерпілого. Учасники також виконали початкову вправу стрільб з автомата.

Отримані під час занять знання наразі є дуже актуальними для нашої молоді, оскільки готують її до реалій сьогодення, формують мужність, виховують почуття патріотизму і відповідальність за свою країну, її майбутнє.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень