A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Нас пам'ять кличе у роки війни

Дата: 22.06.2024 15:44
Кількість переглядів: 17

Фото без опису22 червня, у  День скорботи і вшанування жертв війни в Україні, українці згадують всіх, хто героїчно боровся з нацизмом у роки Другої Світової війни. 83 роки тому, саме цього дня, горем і болем увірвалась війна в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.Шлях, завдовжки у 5 років, приніс багато втрат і страждань. Він мав стати повчанням для майбутніх поколінь, але дата  22 червня 1941 року повертає нас у 24 лютого 2022 року, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. І ми, як і десятиліття тому, змушені знову стояти на захисті своєї незалежності.

Цього  скорботного дня на Алеї Слави була відправлена панахида за всіма жертвами війни, яку відправив капелан Василь Бринчак. Відбулися покладання квітів до обеліску загиблим воїнам.  (Сулимівський, Коновалівський  СК), години пам'яті "Щоб пам'ятали" (Смілівський СБК, Хмелівський СБК), година спомин «Щоб ніколи світанки не здригнулися  від слова ,,війна" (Хустянська сільська бібліотека -філія), година вшанування « І знову пам'ять ожива... (Хмелівська сільська бібліотека- філія), відеореквієм «Ніхто не забутий…» (Дібрівський СБК). Організовані виставки - спомин  «Пам’ятай тих, хто поклав голову за Україну...»(Дібрівська сільська бібліотека-філія ), «Нас пам'ять кличе у роки війни» (Смілівська сільська бібліотека -філія). 

Висловлюємо глибоку повагу та шану воїнам, партизанам, мирним жителям, які віддали життя у боротьбі за свободу та незалежність України. Вони залишили приклад незламної волі та мужності. Схиляємо голови в пам'ять про тих, хто не повернувся з поля бою, і тих, хто став жертвою жорстокості та насилля. Нехай пам'ять про ці страшні події стане запорукою того, що ми ніколи не забудемо про важливість миру та єдності. Сьогодні, у війні росії проти України, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки.Кращі сини і доньки українського народу знову зі зброєю в руках захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний вибір. Вшановуючи пам’ять минулого, ми ніколи не забуваємо про сьогодення!

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень