A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Конституція- джерело законності, права та народовладдя

Дата: 28.06.2024 14:12
Кількість переглядів: 16

Фото без описуУ Хмелівській громаді у широкому колі представників влади району, органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу та громадськості відзначили День Конституції України Годиною державності. Тимчасово виконуючий обов’язки голови Роменської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Валентина НАЗАРЕНКО у вітальному слові наголосила , що цього дня 28 червня 1996 року українці обрали шлях незалежного розвитку і закріпили це в Конституції України, яка є гарантом державності та демократії, підтверджуючи своє прагнення розвивати та зміцнювати європейську Українську державу. Голова Хмелівської сільської ради Петро ПАНЧЕНКО зазначив, що для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, про гідність, цінності, стійкість та нескореність. Це наш моральний орієнтир. Наразі український народ проходить важкий шлях, кров’ю виборюючи право на свою ідентичність, існування як нації- сильної, мужньої, нескореної. Сьогодні ми захищаємо свої конституційні права від посягань ворога, робимо все, аби зберегти нашу незалежність.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять воїнів- земляків, Героїв, які віддали за мир, за рідну землю найцінніше- своє життя. Відбулася церемонія покладання квітів . Грамотами та подяками за активну громадянську позицію, волонтерську діяльність, вагомий особистий вклад у суспільне життя громади нагороджено представників громадськості, підприємств та організацій Хмелівської сільської ради. Грамотою голови Роменської районної державної адміністрації – начальника Роменської районної військової адміністрації нагороджено: старосту Дібрівського старостинського округу Хмелівської сільської ради Олександра КАРПЕНКА, директора Хустянського ліцею-закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хмелівської сільської ради Марину ХАРЧЕНКО, депутата Хмелівської сільської ради Івана ЯЦЕНКА, директора КЗ «Центру позашкільної освіти» Хмелівської сільської ради Аліну КЛИМЕНКО, водія автотранспортних засобів Хмелівської сільської ради Володимира ХИЖНЯКА.

За багаторічну сумлінну працю, високй професіоналізм грамотою голови Хмелівської сільської ради нагороджено директора Хмелівського ліцею - закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хмелівської сільської ради Олену ПУГАЧ.

За активну громадянську позицію, вагомий внесок у розвиток волонтерського руху подяками голови Хмелівської сільської ради відзначено волонтерські осередки: Хустянського сільського будинку культури, Дібрівського ліцею - закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. , Хмелівського ліцею - закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. , Сулимівського, Коновалівського сільських клубів , Гаївської філії (закладу загальної середньої освіти І-ІІ ст.) Хмелівського ліцею – закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст.

З Україною в серці здолаємо ворога і всі перепони на шляху до гідного життя під мирним небом. Ми боремось за кожне слово, викарбуване в Основному Законі України. Хочемо жити рівними серед рівних, сповідувати свої цінності та переконання, підкорятися силі права, а не праву сили.

Україна стоїть! Україна бореться! Це ті слова, які найкраще відображають сьогодення української нації. У цей доленосний і відповідальний для кожного українця час ми продовжуємо гуртуватися довкола загальнолюдських цінностей та ідей, що неодмінно дадуть рясні плоди у майбутньому для прийдешніх поколінь. В єдності наша сила!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень