A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Новини

"Читаєш ти, читаю я, читає Україна!"

Під таким гаслом відбувся щорічний Всеукраїнський тиждень дитячого читання в бібліотеках України. Бібліотекарі  КЗ «Хмелівська публічна бібліотека»  разом з  юними читайликами також долучилися до  найбільшої  книжкової події року, яка збирає на гостину до себе усіх хто любить читати, хто поважає книгу, хто цінує книгу.

10:52 26.03.2024

Майбутнє планети у наших руках!

Юні читачі Дібрівської та Хмелівської сільських бібліотек-філій КЗ " Хмелівська публічна бібліотека" долучилися до ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках», який проводиться з метою привернення уваги до проблем екосистем України та світу, розкриття у дитячій творчості прагнення до збереження природних ресурсів. У свої роботи діти вкладали любов і тривогу дитячих сердець- жити на мирній планеті Земля!

15:26 24.03.2024

У закладах освіти пройшов Національний тиждень читання поезії

 Масштабно й цікаво Національний тиждень читання поезії пройшов у закладах освіти Хмелівської громади: з викладками книг поетів рідного краю  «Ріки незмінно течуть додому», «Поезія – мелодія душі», виготовленням буклетів з цікавими та захоплюючими фактами про День поезії  ( бібліотека Хмелівського ліцею-ЗЗСО І-ІІІ ст., Гаївська філія (ЗЗСО І-ІІ ст.) Хмелівського ліцею-ЗЗСО І-ІІІ ст.).  Експозицію, присвячену творчості поетів-земляків – наших сучасників: О.Тарасенко, В.Лисенка, Л.Куниці), організовано у  Смілівському ліцеї-ЗЗСО І-ІІІ ст. ім.Феодосія Сахна. Окрім цього з дітьми та учнівською молоддю проведено:

10:36 24.03.2024

Відбулася творча зустріч із поетесою Тетяною Лісненко

У Хмелівській cільській бібліотеці-філії КЗ «Хмелівська публічна бібліотека» у широкому колі поціновувачів поетичного слова відбулася творча зустріч з письменницею, головою ГО "Літературне об’єднання "Дивослово" Тетяною ЛІСНЕНКО.

15:11 22.03.2024

У закладах освіти і культури громади розпочався Національний тиждень читання поезії

Із 16 по 24 березня 2024 р., що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії (21 березня), в Україні триватиме Національний тиждень читання поезії. Така подія відбувається вперше. Цьогоріч основна її тема- ДІМ. Гаслом же став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому»,  візуальним лого- фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка.

13:30 16.03.2024

Вітаємо переможців і призерів обласної заочної виставки-конкурсу "Український сувенір"

З метою відродження національних традицій у виготовленні іграшки-сувеніру як частки матеріальної і духовної культури українців, пізнання історії життя народу через народну іграшку-сувенір, формування творчо активної особистості, продовжувача регіональних традицій, залучення підростаючого покоління до культури рідного краю, до духовного, естетичного, побутового досвіду народу, виявлення та стимулювання творчого самовдосконалення юних талантів у лютому 2024 року у заочному форматі відбулася обласна заочна виставка-конкурс «Український сувенір».

17:33 15.03.2024

У закладах освіти і культури громади вшанували захисників-добровольців

14 березня ( починаючи з 2017 року) в Україні вшановують добровольців- людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент без повісток чи примусу, добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя й узяли до рук зброю, щоб захистити країну. Це справжні герої, титани, які ціною власного життя й інтересів обрали служіння українському народу, боротьбу за волю й незалежність.

16:13 14.03.2024

У закладах освіти і культури Хмелівської громади відбулися Шевченківські дні

У закладах освіти та культури Хмелівської громади протягом 4-10 березня в рамках Шевченківських днів проходили тематичні заходи, приурочені 210 роковинам від дня народження Великого Кобзаря, слово якого й нині слугує для українців потужною зброєю в боротьбі з підступним ворогом, кличем до волі й нескореності, утвердженням української нації на Богом даній їй землі.

20:38 09.03.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень