A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Новини

Подарунки для наймолодших читачів

До новорічних свят сільські бібліотеки-філії Комунального закладу «Хмелівська публічна бібліотека» отримали чудові подарунки від ФОП «Сікорський П.Ю.» в особі Павла Сікорського: по десять новеньких примірників розвиваючих розмальовок «Мандри Україною», які поведуть маленьких читачів захоплюючими місцями нашої мальовничої України. А якою вони її намалюють, залежить від їхньої уяви.

08:07 30.12.2023

Учні закладів освіти стали учасниками обласної конференції "Герої сучасності серед нас"

Відповідно до Плану масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2023 рік, затвердженого наказом Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 16.01.2023 № 9-ОД, з метою виховання в дітей та учнівської молоді любові до Батьківщини, готовності до захисту її честі, гідності, суверенітету, шанобливого ставлення до героїчного минулого, до 1 грудня 2023 року в заочному форматі було проведено обласну краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Герої сучасності серед нас». Учасники конференції презентували відеоматеріали про героїв-земляків. Громаду представляли Мільчакова Крістіна, учениця Гаївської філії- закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Хмелівського ліцею- закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів та Бойко Наталія і Турчин Юлія, учениці Дібрівського ліцею- закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

12:19 28.12.2023

У громаді відбулися новорічні заходи для дітей з родин ВПО

26.12.2023 - 28.12.2023р. працівниками Комунального закладу «Центр позашкільної освіти» у рамках різдвяно-новорічної програми проведено захід «Новорічні пригоди в зимовому лісі» для дітей з родин внутрішньо переміщених осіб Хмелівської громади, під час яких вони активно долучилися до участі в різноманітних конкурсах, розвагах, руханках. Святий Миколай та його помічники: начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Хмелівської сільської ради Ірина ГОЛОВАЧ, волонтерка-наставниця волонтерського загону «Палаючі серця» Наталія ПРЯДКО, Благодійний фонд  «Волонтерський штаб «Ми разом» на чолі з Оленою МЕНЬКО підготували для малечі новорічні подарунки та солодощі.

08:57 28.12.2023

Проведено навчання команд реагування

Відповідно до спільного наказу Міністерства внутрішніх справ та Міністерства освіти і науки України від 18.08.2023 року № 685/1013 «Про порядок дій працівників щодо раннього попередження учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти», листа Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 19.12.2023 року № 04-13/6265 «Про проведення навчання команд реагування закладів освіти», 26.12.2023 р. спільно з представниками Роменського районного управління ГУ ДСНС в Сумській області та Роменського РВП ГУНП в Сумській області на базі Хмелівського ліцею-ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбулися навчання команд реагування.

13:30 26.12.2023

Зимові канікули школярів розпочалися різдвяно-новорічними заходами

У закладах освіти Хмелівської громади відбулися різдвяно-новорічні заходи для вихованців дошкільних підрозділів та школярів. Цьогоріч ми, українці, вперше відзначаємо Різдво Христове за новим церковним календарем 25 грудня, що є знаковим у процесі повернення до животоків нашої ідентичності, тому в багатьох закладах перший семестр закінчився дзвінкими дитячими колядками та щедрівками, віншуванням з прийдешніми святами та  закликанням такої жаданої для всіх перемоги.

05:48 23.12.2023

У Сулимівському клубі створено нову музейну кімнату

Сьогодні у Сулимівському сільському клубі гостинно відчинила двері для відвідувачів новостворена кімната української культури і побуту «МАМИНА СВІТЛИЦЯ». Етнічний стиль колоритно передає умови життя наших предків, їх світогляд і вірування, що тісно переплелися, поєднуючи духовне й фізичне в житті українців.

20:24 18.12.2023

Безпека дітей- понад усе

18.12.2023 року  з учнями та працівниками Хмелівського ліцею -ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Гаївської філії (ЗЗСО І-ІІ ступенів) Хмелівського ліцею- ЗЗСО І-ІІІ ступенів, КЗ "Центр позашкільної освіти" Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області представниками ДСНС  проведено роз'яснювальну роботу щодо правил поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів, алгоритм дій під час сигналу "Повітряна тривога", правила пожежної безпеки в побуті. Під час заходу учасники освітнього процесу  отримали нові знання про  збереження свого здоров'я та життя.

17:24 18.12.2023

Чорнобиль. Пам'ятаємо...

14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Це день мужніх та самовідданих людей, подвиг яких не можливо переоцінити. Героїзм, патріотизм і професійна майстерність приборкувачів «мирного» атому перевірені часом. Ми не маємо права забувати про їх самопожертву. Багато з них не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь. У закладах освіти та культури Хмелівської громади пройшли тематичні заходи, приурочені цій трагічній річниці.

22:52 14.12.2023

Запрацювала Майстерня Святого Миколая

Напередодні різдвяно-новорічних свят у відділі освіти, культури, туризму, молоді та спорту запрацювала Майстерня Святого Миколая. Його помічники радо пакували іграшки, канцелярію, настільні ігри, солодощі для дітей, які разом з батьками приїхали з окупованих територій. Наразі у Хмелівській громаді проживає 100 таких діточок із 21 багатодітної родини.

11:07 14.12.2023

Заклади освіти громади поповнилися новим спортінвентарем

Основою процвітання нації є здоров’я дітей. З метою забезпечення виконання навчальної програми з фізичної культури, розробленої на основі Державного стандарту базової середньої освіти, проведення спортивних заходів, для закладів освіти Хмелівської громади придбано спортивний інвентар на суму 29 317 гривень, який вже зовсім скоро школярі використовуватимуть на уроках фізичної культури та позакласних заходах.

09:27 11.12.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень