A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Новини

Бібліотеки громади поповнилися збірками поетеси Алли Бабенко

Сьогодні до відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту завітала талановита роменська поетеса Алла Бабенко. Днями побачила світ її перша поетична збірка «Павутинкою літо зависло», сім примірників якої Алла Іванівна люб’язно подарувала бібліотечним закладам Хмелівської громади.

16:18 15.01.2024

Проєкт "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" об'єднує школярів громади

 Проєкт "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги", ініційований Президентом України, стартував у Смілівському ліцеї- закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Феодосія Сахна. У рамках І етапу проведено  змагання з волейболу. Попереду на школярів чекають змагання ще з 4-х популярних серед учнівської молоді видів спорту. 

15:59 15.01.2024

У закладах освіти та культури громади вшанували Державний Гімн України

15 січня українці відзначають день народження музичної редакції Державного Гімну України. У 1865 р. на роковинах Тараса Шевченка в польському місті Перемишль уперше прозвучав майбутній Гімн України - твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського. Офіційна музична редакція гімну була ухвалена Верховною Радою 15 січня 1992 року.  Урочиста пісня має глибокий і пророчий сенс для нашого народу. Особливо сьогодні, коли українці продовжують творити історію нашої незалежності, ціною власних життів вибирають нашу самобутність і волю.

15:24 15.01.2024

У Дібрівському ліцеї відбувся І етап змагань "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" з баскетболу

12 січня під гаслом "РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО" у Дібрівському ліцеї відбувся І етап змагань "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" з баскетболу у рамках проєкту "Пліч-о-пліч" за підтримки Президента України.

15:31 12.01.2024

Молодь розбудовує громаду

Згідно з наказом Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 22.11.2023 № 475-ОД «Про проведення ІІ етапу обласного конкурсу соціально-освітніх проєктів «Діти розбудовують громаду», з метою залучення дітей та учнівської молоді до процесів, спрямованих на розбудову громадянського суспільства, у грудні 2023 року в заочному форматі відбувся ІІ етап обласного конкурсу соціально-освітніх проєктів «Діти розбудовують громаду», у якому взяли участь учні та вихованці 34-х закладів загальної середньої, позашкільної освіти області.

09:08 11.01.2024

Підбито підсумки І етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір»

У КЗ «Центр позашкільної освіти» підбито підсумки відбіркового етапу Всеукраїнської виставки - конкурсу «Український сувенір», який  проводиться з метою відродження національних традицій у виготовленні українського сувеніру як частки матеріальної і духовної культури народу, виховання національного світогляду учнівської молоді через пізнання народного мистецтва, залучення молодого покоління до джерел і процесу творення українського народного мистецтва.

08:19 08.01.2024

Школярі повертаються до навчання після зимового відпочинку

Зимовий відпочинок для школярів Хмелівської громади розпочався 23 грудня 2023 року  і тривав до 07 січня 2024-го. План заходів на канікули заклади загальної середньої освіти  спланували заздалегідь. Учні мали можливість взяти участь у новорічних заходах як на базі шкіл, так і обласного рівня, зокрема в обласному різдвяно-новорічному святі в Театрі драми та музичної комедії імені М.С. Щепкіна м. Суми. Найбільш цікавими й захоплюючими для школярів стали конкурсно-розважальна програма «Вітаємо з Різдвом Христовим та Новим роком», зимові розваги на свіжому повітрі «Ігри вдома. Цікаві ідеї для розваг», новорічний фотобатл  «Моя ялиночка найкраща!», розважальні ігри та танці біля ялинки «Рухаємося разом», цікавинки « Новий рік крокує світом. Як зустрічають Новий рік в країнах Європи». Школярі розучували та декламували колядки та щедрівки, виготовляли різдвяні обереги, долучилися до фотоквесту «В об’єктиві- зима»,  природоохоронної акції «Годівничка»,  різдвяного вернісажу  «Хоче пензлик малювати зимові  веселі свята» та фотомарафону «Мої зимові канікули».

16:52 07.01.2024

Підбито підсумки конкурсу святкових фотозон «ЗИМОВА ФЕЄРІЯ»

Протягом грудня у громаді проходив конкурс святкових фотозон "Зимова феєрія". За результатами рішення журі та проведеного  онлайн-голосування жителів Хмелівської громади місця розподілено таким чином:

07:28 31.12.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень