A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Новини

У закладах освіти і культури громади розпочався Національний тиждень читання поезії

Із 16 по 24 березня 2024 р., що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії (21 березня), в Україні триватиме Національний тиждень читання поезії. Така подія відбувається вперше. Цьогоріч основна її тема- ДІМ. Гаслом же став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому»,  візуальним лого- фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка.

13:30 16.03.2024

Вітаємо переможців і призерів обласної заочної виставки-конкурсу "Український сувенір"

З метою відродження національних традицій у виготовленні іграшки-сувеніру як частки матеріальної і духовної культури українців, пізнання історії життя народу через народну іграшку-сувенір, формування творчо активної особистості, продовжувача регіональних традицій, залучення підростаючого покоління до культури рідного краю, до духовного, естетичного, побутового досвіду народу, виявлення та стимулювання творчого самовдосконалення юних талантів у лютому 2024 року у заочному форматі відбулася обласна заочна виставка-конкурс «Український сувенір».

17:33 15.03.2024

У закладах освіти і культури громади вшанували захисників-добровольців

14 березня ( починаючи з 2017 року) в Україні вшановують добровольців- людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент без повісток чи примусу, добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя й узяли до рук зброю, щоб захистити країну. Це справжні герої, титани, які ціною власного життя й інтересів обрали служіння українському народу, боротьбу за волю й незалежність.

16:13 14.03.2024

У закладах освіти і культури Хмелівської громади відбулися Шевченківські дні

У закладах освіти та культури Хмелівської громади протягом 4-10 березня в рамках Шевченківських днів проходили тематичні заходи, приурочені 210 роковинам від дня народження Великого Кобзаря, слово якого й нині слугує для українців потужною зброєю в боротьбі з підступним ворогом, кличем до волі й нескореності, утвердженням української нації на Богом даній їй землі.

20:38 09.03.2024

У закладах освіти і культури громади проходять Шевченківські дні

До 210-річчя від дня народження Великого Кобзаря -виразника і хранителя нашого народного духу в закладах  освіти і культури Хмелівської громади з 4 по 10 березня проходять тематичні заходи, під час яких звучать пророчі рядки поезії Т.Г.Шевченка, пройняті ненавистю до ворогів і гнобителів українського народу, прагненням до святої волі, сповнені любов'ю до рідної землі, величною силою могутнього українського слова!

09:18 04.03.2024

Безпечне освітнє середовище

01.03.2024 року у Дібрівському та Хустянському ліцеях-ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбулася зустріч здобувачів освіти зі спеціалістом із безпеки в освітньому середовищі Ніною Гавриленко, головним інспектором  відділу організації профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Роменського районного управління  Головного  управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій  у Сумській області Максимом Поповичем, інспектором з ювенальної превенції сектору превенції РРВП Крістіною Мельник.

14:08 01.03.2024

ІІ етап "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги". Хроніки. Баскетбол

28 лютого відбулися змагання з баскетболу серед команд дівчат закладів загальної середньої освіти Хмелівської сільської ради у рамках ІІ етапу Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги», у яких взяли участь команди Дібрівського, Смілівського та Хмелівського ліцеїв.

18:59 28.02.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень