A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму,
молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області

Новини

Проведено навчання з евакуації здобувачів освіти у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти

Відповідно до спільного наказу Міністерства внутрішніх справ та Міністерства освіти і науки України від 18.08.2023 року № 685/1013 «Про порядок дій працівників щодо раннього попередження учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти», листа Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 19.12.2023 року № 04-13/6265 «Про проведення навчання команд реагування закладів освіти», наказу відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Хмелівської сільської ради від 22.11.2023 № 151-ОД «Про порядок дій працівників освіти щодо раннього попередження учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти» разом з представниками Роменського районного управління ГУ ДСНС  в Сумській області та Роменського РВП ГУНП в Сумській області 23.04.2024 року на базі Хмелівського ліцею-ЗЗСО І-ІІІ ступенів проведено тренувальну евакуацію учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти .     

14:02 24.04.2024

Відбувся семінар працівників закладів культури

Нематеріальна культурна спадщина – джерело, з якого наш народ черпає усвідомлення своєї національно-культурної унікальності. 19 квітня на базі Дібрівського сільського будинку культури відбувся семінар працівників закладів культури Хмелівської громади «Український національний одяг - генетичний код української нації, символ єднання, зв'язок поколінь». Начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Хмелівської сільської ради Ірина ГОЛОВАЧ, відкриваючи семінар, наголосила на незламності української культури та її життєздатності попри всі намагання російського агресора знищити нашу ідентичність, закликала активно здійснювати діяльність з національно-патріотичного виховання.

14:22 19.04.2024

Випускники закладів освіти взяли участь у Загальнонаціональній акції "Випускники 2024 року - для майбутніх поколінь"

Одинадцятикласники та дев’ятикласники закладів освіти Хмелівської громади долучилися до Загальнонаціональної акції єднання та віри «Випускники-2024 року для майбутніх поколінь», ініційованої Асоціацією професіоналів довкілля (PAEW) та підтриманої Президентом України.

08:49 19.04.2024

Працівники відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту взяли участь у весняній толоці

Весна- пора пробудження й відродження природи, а разом з нею починаються й приємні клопоти з благоустрою. Сьогодні працівники відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту толокували у громаді- наводили лад у відпочинковій зоні поблизу с.Гаї: прибрали територію, посіяли й висадили квіти, які влітку радуватимуть перехожих і відпочиваючих. Приємно після злагодженої праці побачити її результати, а ще приємніше буде, коли вони збережуться і будуть підтримуватися всіма і кожним, адже гасло « Чисто не там, де прибирають, а там, де не насмічують» ніхто не відміняв. Бережімо природу, підтримуймо чистоту і порядок, зробімо кожний свій посильний внесок у розвиток громади.

16:29 12.04.2024

Відбулася зустріч молоді з поетесою Аллою Бабенко

Відкритий діалог поетеси, журналістки Алли Бабенко з учнівською молоддю закладів освіти громади відбувся сьогодні у стінах Хмелівського ліцею. Шановна гостя презентувала свої поетичні збірки: «Павутинкою літо зависло» та «Вірю.Мрію.Живу!», поділилася фірмовими секретами творчої «кухні», по-дорослому спілкувалася з юнню про жорстокі реалії російсько-української війни поезією. У залі панувала тиша: присутні всотували кожен рядок, кожне слово, кожен звук… Слухали авторку, читали вірші, ставили питання, які цікавили. Юні, допитливі, щирі й відверті- такою є наша молодь, парость щасливого майбутнього України- вільної, незалежної, квітучої.

13:25 12.04.2024

В Україні стартував проєкт "Україна. Нескорені міста. Правдива історія"

Міністерство культури та інформаційної політики представило мультсеріал «Україна. Нескорені міста. Правдива історія», котрий розповідає дітям про героїчні українські міста. Проєкт призначений для дітей віком від 6 до 12 років, а також для батьків, вчителів і всіх, хто прагне навчити молодше покоління цінувати культурну та історичну спадщину України. У коротких епізодах йдеться про історичні пам’ятки в контексті сучасної реальності. 

13:07 08.04.2024

Завершився територіальний етап Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги"

Сьогоднішній день видався насиченим на спортивні події для здобувачів освіти закладів освіти Хмелівської громади: на базі Хмелівського ліцею ЗЗСО ХСР у рамках ІІ етапу Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» відбулися змагання з черліденгу та спортивного орієнтування, у яких взяли участь команди Дібрівського, Смілівського, Хмелівського ліцеїв та Гаївської філії.

16:26 03.04.2024

Міжнародний день дитячої книги в закладах освіти та культури громади

Щорічно 2 квітня у світі відзначається Міжнародний день дитячої книги, започаткований у 1967 році рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги і присвячений прищепленню дітям любові до читання та підкресленню важливості книг, які не тільки розважають і розвивають, а й допомагають формувати думки і смак до життя у дітей, відчиняють  малятам двері у великий та незнайомий світ, розкривають  таємниці життя, сприяють  становленню особистості.  

14:13 02.04.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень